Kantoorruimte Agrityre

De eindklant is een groothandel in landbouw, grondverzet, grondverzet en vliegtuigbanden. Het betreft hier de inrichting van de kantoorruimte gebouwd aan de opslamagazijn van vliegtuigbanden. De HVAC technische voorzieningen bestaan uit koeling en verwarming (VRF systeem) van merk Mitsubishi. De klimatiseren van de ruimte is voorzien via een buitenunit en satelliet binnen toestelen die het geklimatiseerd lucht inblazen via een geïsoleerd plenumbak en ingeblazen in de ruimte. Een ventilatiesysteem type D is voorzien in elke ruimte. De pulsie gebeurd via dezelfde plenumbak als de klimatisatie plenum. De extractie via de valse plafond tevens via een sleuf. Op deze manier zijn er geen technieken zichtbaar in het gyproc plafond. Een regenwater recuperatiesysteem is voorzien voor de toiletten met een laadpomp in de regenwaterput. SWW opwekking via een elektrische boiler voedt de douches en de spoelbakken in de beide kitchenettes.

PROJECTOVERZICHT

Type en functie

Kantoorruimte

Omvang

550 m2 BVO

Projectfases

Aanvang uitvoering : februari 2020
Oplevering: eind mei 2020

CONTEXT HVAC VAN HET PROJECT

Luchtbehandelingskast (LBK) van 2500 m³/h werd voorzien voor de hygiëne ventilatie. De LBK is frequentiegestuurd en kan een minimum debiet en maximum debiet regelen resp. tussen 600m³/h en 2500 m³/h.  

Het klimatiseren van de ruimte (koelen of verwarmen) is tevens gerealiseerd via een aparte VRF systeem met inbouwsatelieten die op hun beurt met een plaenum verbonden zijn naar een bouwkundige sleuf om de ruimte te klimatiseren.

Regenwaterrecuperatie is voorzien via een automatische omschakeling tussen regenwater en stadswater. De regenwaterpomp is voorzien met een dag tank en wordt geladen via een laadpomp in de regenwaterput.

De opwekking van SWW is gerealiseerd via een elektrisch boiler van 300 L.

Weg naar de grauwesteen 10 · 3550 Heusden-Zolder
info@concepttoi.be · www.concepttoi.be
0484 68 37 71