Moderne kantoorunits Schaarbeek

De eindklant is een reeds meer dan 40 jaar actief als projectontwikkelaar en aannemer voornamelijk in de sector van de KMO gebouwen. Het betreft hier de volledige ontwerp en inrichting technieken voor de kantoorruimte. De HVAC technische voorzieningen bestaan uit koeling en verwarming (VRF systeem) van merk Mitsubishi. De klimatiseren van de ruimte is voorzien via een buitenunit en satelliet binnen toestellen die het geklimatiseerd lucht inblazen via cassettes en ingeblazen in de ruimte. Een ventilatiesysteem type D is voorzien in elke ruimte. De pulsie en extractie gebeurd via wervelroosters om de luchtsnelheden in de ruimte lager dan 0.2 m/s te houden. Een regenwater recuperatiesysteem is voorzien voor de toiletten met een laadpomp in de regenwaterput. SWW opwekking via een elektrische boiler voedt de douches en de spoelbakken in de beide kitchenettes.

PROJECTOVERZICHT

Type en functie

Kantoorruimte

Omvang

1050 m2 BVO

Projectfases

Aanvang uitvoering        Juni 2020
Oplevering          September 2020

Onderscheidende technieken

  • Vals plafond als plenum
  • VRF systeem voor verwarming en koeling
  • Regenwaterrecup met laadpomp in put
  • Ventilatiesysteem type D

CONTEXT HVAC VAN HET PROJECT

Luchtbehandelingskast (LBK) van 3750m³/h werd voorzien voor de hygiëne ventilatie. Ventilatiesysteem D is hier van toepassing met roterende warmterecuperatie ingebouwd in de luchtgroep.

Het klimatiseren van de ruimte (koelen of verwarmen) is tevens gerealiseerd via een aparte VRF systeem met cassettes ter klimatisering van de ruimtes.

Regenwaterrecuperatie is voorzien via een automatische omschakeling tussen regenwater en stadswater. De regenwaterpomp is voorzien met een dag tank en wordt geladen via een laadpomp in de regenwaterput.

De opwekking van SWW is gerealiseerd via een elektrisch boiler van 500 L.

Weg naar de grauwesteen 10 · 3550 Heusden-Zolder
info@concepttoi.be · www.concepttoi.be
0484 68 37 71