Nieuwbouw geklimatiseerd magazijn met kantoor

Onze klant is een uitbater en huurder van logistieke ruimte. Het betreft hier een nieuwbouw geklimatiseerd magazijn voor opslag van chocolade bij een temperatuur van 10°C. De magazijn ter groote van +/- 10.000 m² en een kantoorruimte met 2 verdiepingen van elk 300 m² per verdieping. Magazijn is voorzien van 17 buitenunits, 17 binnenunits (VRF systeem). Het inblazen van de geklimatiseerd lucht zijn via textielkanalen om een gelijkmatige en uniforme verdeling te realiseren van de koude luchtstroom. Tevens zal de magazijn voorzien worden van 2 luchtgroepen met een geïntegreerde VRF systeem om de magazijn 2 Pa in overdruk te brengen. De kantoorruimte is tevens geklimatiseerd via een Mitsubishi VRF met box-systeem bestaande uit 25 binnenunits, 2 buitenunits ven elk 15 PK en 2 box per verdieping voor verwarmen EN koelen. Een ventilatiesysteem D is voorzien in de kantoren. Voor de  BREEAM eisen zijn de vergaderzalen, refters voorzien van een CO2 regeling. De sanitaire kernen zijn voorzien van een magneetventiel gekoppeld op de aanwezigheid.

PROJECTOVERZICHT

Type en functie

Nieuwbouw magazijn en kantoor volgens BREAAM very GOOD eisen

Omvang

+/- 11.000 m2 BVO

Projectfases

Aanvang uitvoering : maart 2020
Oplevering: eind mei 2020

CONTEXT HVAC VAN HET PROJECT

Magazijn gekoeld tot 10°C voor opslag van chocolade via 17 buitenunits en 17 binnenunits. Luchtverdeling via textielkanalen gekoppeld op de satellieten.  

Verwarming EN koeling kantoorruimte via een VRF systeem met BOX.

Ventilatiesysteem type D voorzien via een luchtgroep van 3500 m²/h met EC motoren en warmteterugwinning via een wiel. De refter, vergaderzalen zijn voorzien van CO2 regeling met VAV en CO2 sensoren in de extractiekanalen.

SWW opwekking via een warmtepomp boiler van 300 liter. De sanitaire kernen zijn voorzien van een magneetventiel gekoppeld op de aanwezigheidsdetectie.

Weg naar de grauwesteen 10 · 3550 Heusden-Zolder
info@concepttoi.be · www.concepttoi.be
0484 68 37 71