Nieuwbouw openbaar saunacomplex

De Klant is een uitbater van saunacomplexen in Vlaanderen. Het betreft hier de aankoop van een bestaand gebouw die volledig is gestript en uitgebreid met een nieuwbouw om een Saunacomplex van 2500 m2 te realiseren. Het gebouw bestaat uit een kelderverdieping een gelijkvloerse- en een eerste verdieping. Het gebouw zal dienstdoen als een openbaar complex waar dagelijks 120 sauna bezoekers worden verwacht. Indeling van het gebouw omvat o.a. binnen- en buiten zwembaden, sauna, hamam, mud room, refter, industrieel keuken, ….

De Rol van C to I is hierin in eerste instantie de evaluatie geweest van de aanbestedingsdossier en de wijzigingen van het concept om deze energiezuiniger te maken. Verder is de uitvoering van warmteopwekking voor het verwarmen, warmteopwekking voor sanitair warm water verdeling inclusief legionellabeheersing volgens BBT technieken, afvoer van fecaal en huishoudelijk verbruikswater, bedeling van regenwater, wandkoeling inclusief de koude-opwekking, opwekking van sanitair warmwater via zonnecollectoren met vacuümbuizen, …. Voorzien.

PROJECTOVERZICHT

Type en functie

Nieuwbouw en bestaande gebouw omvormen tot een saunacomplex

Omvang

2.500 m2 BVO

Projectfases

Aanvang uitvoering : februari 2019
Oplevering: eind maart 2020

ONDERSCHEIDENDE TECHNIEKEN

  • Vloerverwarming
  • Warmwateropwekkingdoorvacuüm collectoren
  • KNXregeling
  • Regenwaterrecuperatie
  • Ventilatietoepassingvoorzwembaden
  • Integratievanzonne-energiein combinatie met ogenblikkelijke warmteopwekking

CONTEXT HVAC VAN HET PROJECT

De warmte-opwekking wordt voorzien door twee ketels (Viessman Vitocrossal) van elks 295 kW met grote waterinhoud. Het verwarmen van het gebouw is voorzien door 1.500m2 vloerverwarming.

De vloeren van de saunaruimte (ruimtes waar temperaturen kunnen stijgen tot 80°C) worden beschermd door een additioneel vloernet te voorzien om de water/glycol mengsel te voorzien om dan de warmte af te geven in de buitenomgeving om de terrasvloer vorstvrij te houden.

De warmte-opwekking van SWW gebeurt door in eerste instantie toepassen van vacuüm zonnecollectoren die gekoppeld worden door primaire boilers en via een warmtewisselaar doorgegeven aan een secundair uitputboiler. Indien de zon tekortschiet bij de warmteopwekking zijn er doorstroomtoestellen van Buderus (elk van 54kW) voorzien om bij te verwarmen. Dit heeft als voordeel dat men geen warmte dient te bufferen via een gasenergiebron en enkel dient bijgestookt te worden.

Verder is de wand tussen de sauna’s en de refter voorzien van een wandkoeling, die aangesloten is op een splitysteem van Mitsubishi met een hydraulische module om de koelenergie van het koelmedium over te dragen naar water.

Ventilatiesysteem ‘D’ is hier toegepast met speciale gecoate kanalen om in cloor- omgevingen toe te passen met tevens een warmtewisselaar in de luchtgroepen. Er zijn 6 luchtbehandelingskasten voorzien waarvan 2 voor zwembadtoepassing

De volledige elektrische bekabeling en de automatisatie via KNX is tevens voorzien als GBS-systeem.

Weg naar de grauwesteen 10 · 3550 Heusden-Zolder
info@concepttoi.be · www.concepttoi.be
0484 68 37 71